CEO-ul Apple Tim Cook, noi indicii despre prima maşină autonomă din istoria companiei. Ce crede despre Elon Musk şi Tesla

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 06 aprilie 2021 92 afişări

CEO-ul Apple Tim Cook, noi indicii despre prima maşină autonomă din istoria companiei. Ce crede despre Elon Musk şi Tesla

CEO-ul Apple Tim Cook a făcut aluzii la eforturile de construire a vehiculelor autonome din cadrul companiei, transmite publicaţia americană CNBC.

„Autonomia este o tehnologie de bază, după părerea mea. Automobilul este, într-o mulţime de feluri, un robot. O maşină autonomă este un robot. Există multe feluri prin care poţi folosi tehnologia autonomă. Şi vom vedea ce va face Apple”, a declarat Cook.

Întrebat dacă Apple lucrează la crearea unei maşini autonome, CEO-ul a refuzat să comenteze.

„Ne place să integrăm hardware-uri, software-uri, servicii şi să găsim punctele de intersecţie întrucât credem că aici se produce magia. Iubim să deţinem principala tehnologie care ne înconjoară”, a adăugat şeful Apple.

Recent, firma era pe punctul de a finaliza un acord cu Hyundai-Kia pentru a produce maşini electrice autonome în interiorul fabricii Kia din West Point, Georgia, însă producătorii auto au renunţat ulterior la parteneriat.

Dezvoltarea unui vehicul autonom ar aduce Apple în competiţie directă cu grupul Tesla, care lucrează la propriile sale tehnologii autonome. În 2018, Apple l-a reangajat pe Doug Field, senior vice president al diviziei de inginerie din cadrul Tesla, pentru a lucra la o serie de maşini care se conduc singure, însă ştirea a rămas pentru un timp la nivel de zvon.

De altfel, Apple a atras o bună parte din foştii angajaţi Tesla, incluzându-l aici pe vicepreşedintele diviziei de inginerie Michael Schwekutsch.

CEO-ul Tesla Elon Musk a declarat anul trecut că a încercat la un moment dat să îşi vândă compania celor de la Apple, însă Cook a refuzat să îi asculte propunerea.

„Ştiţi, n-am vorbit niciodată cu Elon, deşi am o admiraţie imensă pentru compania pe care a construit-o. Cred că Tesla a făcut o treabă incredibilă prin faptul că şi-a consolidat poziţia de lider în piaţa vehiculelor electrice”, spune Cook.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
ceo,
tim cook,
tesla,
vehicule

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.