Centrul medical care a depistat primele cazuri de variola maimuţei în Spania susţine că au fost transmise pe cale sexuală

Postat la 20 mai 2022 98 afişări

Centrul medical care a depistat primele cazuri de variola maimuţei în Spania susţine că au fost transmise pe cale sexuală

Bărbaţi tineri (deşi unul are 61 de ani) şi care fac sex cu bărbaţi. Acesta este profilul primelor cazuri confirmate de variolă de maimuţă în Spania.

„Se transmite pe cale sexuală. Un alt lucru este că se transmite şi pe alte căi. Dar bineînţeles că se transmite prin relaţii sexuale”

Din ceea ce ştie despre primele cazuri depistate la Madrid, doctorul Del Romero crede că a existat o transmitere comunitară, având în vedere că unele sunt asociate „cu o petrecere sau o sesiune de sex”.

Bărbaţi tineri (deşi unul are 61 de ani) şi care fac sex cu bărbaţi. Acesta este profilul primelor cazuri confirmate de variolă de maimuţă în Spania, toate depistate în aceeaşi clinică din Madrid, Centrul Sandoval, principala referinţă pentru diagnosticarea şi tratarea bolilor infecţioase cu transmitere sexuală, scrie EFE.

Jorge Romero, directorul acestei clinici publice – situată în Chamberí şi frecventată de comunitatea LGTBI pentru prevenirea şi tratarea bolilor cu transmitere sexuală – este convins „cu toată certitudinea” că variola maimuţei va ajunge să fie considerată o boală cu transmitere sexuală.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
depistare,
maimuta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.