Cemacon, producător de cărămizi controlat de fraţii Pavăl de la Dedeman, a raportat un profit de 13 mil. lei în ianuarie-martie 2023, în coborâre cu 23%. Afaceri de 47 mil. lei, minus 18%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 15 mai 2023 37 afişări

Cemacon, producător de cărămizi controlat de fraţii Pavăl de la Dedeman, a raportat un profit de 13 mil. lei în ianuarie-martie 2023, în coborâre cu 23%. Afaceri de 47 mil. lei, minus 18%

Producătorul de cărămizi Cemacon (CEON), controlat de fondatorii reţelei de bricolaj Dedeman, a înregistrat un rezultat net consolidat de 12,8 milioane de lei în T1/2023, cu 23% sub profitul aceleiaşi perioade din 2022.

În valoare de 47,2 milioane de lei, cifra de afaceri netă a scăzut cu 10,6 milioane de lei, sau 18% faţă de primul trimestru de anul trecut. Cheltuielile de personal au urcat între timp cu 24% la 10,3 milioane de lei, iar EBITDA s-a redus cu 32% la 16,7 milioane de lei.

„Traversăm o perioada de recul temporar a pieţei imobiliare, dar asistăm la o scădere a inflaţiei şi la continuarea creşterii economice, prin urmare ne aşteptam ca investiţiile în proiecte rezidenţiale sa fie relansate, iar cererea de materiale de construcţii să crească”, reiese din raportul financiar al societăţii.

Per total, activele Cemacon au ajuns la 386,8 milioane de lei, plus 5% de la an la an. Datoriile curente s-au redus totodată cu 33%, de la 60,6 milioane de lei la 45,3 milioane ca urmare a plăţilor către furnizorii de imobilizări.

„Odată cu primirea acordului Consiliului Concurenţei, finalizăm achiziţia EURO CARAMIDA SA şi ne concentrăm eforturile pentru a realiza o integrare  de succes şi investiţii care să asigure o modernizare semnificativă la nivel de capacitaţi de producţie şi portofoliu de produse”, scrie Cemacon în raport.

Cu 5% au crescut acţiunile CEON anul acesta şi cu 10% în ultimele 12 luni. Evaluată la circa 440 de milioane de lei, compania este controlată în proporţie de 78,2% de Pavăl Holding.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dedeman,
producator,
bricolaj,
afaceri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.