Celebrul club de fotbal francez PSG, deţinut de un fond de investiţii arab, a fost evaluat la peste 4 mld. euro după ce a vândut o participaţie de 12,5%

Autor: Ştefan Stan Postat la 08 decembrie 2023 41 afişări

Celebrul club de fotbal francez PSG, deţinut de un fond de investiţii arab, a fost evaluat la peste 4 mld. euro după ce a vândut o participaţie de 12,5%

Grupul american de private equity Arctos Partners a achiziţionat o participaţie minoritară de acţiuni ordinare la campioana Franţei, Paris Saint-Germain, a anunţat joi clubul din Ligue 1. Potrivit Bloomberg, participaţia de 12,5% evaluează PSG la 4 miliarde de euro (4,32 miliarde de dolari), o evaluare record pentru un club de fotbal francez.

PSG a precizat că investiţia Arctos va merge către creşterea operaţiunilor clubului şi sprijinirea iniţiativelor sale imobiliare, inclusiv stadionul şi centrul de antrenament.

Qatar Sports Investments (QSI), care a cumpărat PSG în 2011, va continua să deţină controlul deplin asupra clubului şi asupra procesului decizional.

Arctos va fi un proprietar necontrolat şi nu va avea nicio influenţă asupra chestiunilor sportive de pe teren, a precizat PSG într-un comunicat.

"Ca şi club şi instituţie, intrăm în următoarea fază interesantă a creşterii şi dezvoltării PSG, atât pe teren cât şi în afara lui - care se bazează pe ambiţii pe termen lung şi pe atingerea excelenţei în tot ceea ce facem", a declarat preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
club,
psg

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.