Cele şase motive pentru care nu reuşeşti să slăbeşti. Explicaţiile experţilor

Postat la 19 mai 2023 183 afişări

Cele şase motive pentru care nu reuşeşti să slăbeşti. Explicaţiile experţilor

În ciuda celor mai bune eforturi pe care unele persoane le fac pentru a slăbi, acestea ajung să fie dezamăgite.

Lipsa somnului şi deshidratarea sunt factori care ar putea fi în joc.

Specialiştii îţi oferă sfaturile de care ai nevoie pentru o rutină care te va ajuta să scapi de kilogramele nedorite.

Studiile arată că cei care nu dorm suficient sunt mai predispuşi să mănânce alimente zaharoase, ceea ce poate duce la creşterea în greutate în timp. Experţii cred că acest lucru se datorează schimbărilor în nivelurile hormonilor leptină şi grelină, care dictează cât de foame îţi este, scrie Daily Mail.

Într-un articol din 2020, Ian Walshe, profesor asistent în sport, a declarat: „Clar că somnul este important pentru a pierde în greutate”. Iată alte aspecte importante de care ar trebui să ţii cont:

1. Pierzi grăsime, dar câştigi muşchi

Cei mai mulţi s-ar aştepta să-şi vadă greutatea scăzând după câteva săptămâni de alimentaţie sănătoasă şi de mers la sală. În momentul în care vezi că cifra indicată de cântar este aceeaşi, nu trebuie să fii dezamăgit, spun medicii. Este posibil să fi pierdut grăsime şi să fi câştigat muşchi, care sunt mai denşi. Duane Mellor, un dietetician de renume, a precizat: „Acesta este motivul pentru care cântarul nu este întotdeauna cel mai bun mod de a măsura succesul, mai ales atunci când vine vorba de sănătate”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
experti,
explicatii,
motive

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.