Cele mai vandute jocuri din Romania (GALERIE FOTO)

Autor: Roxana Cristea Postat la 16 martie 2011 84 afişări

StarCraft II, WOW si FIFA 11 sunt jocurile care s-au vandut cel mai bine anul trecut in Romania, potrivit companiei de distributie Best Distribution care a urcat anul trecut la o cifra de afaceri de 8,8 milioane de euro, in crestere de la 7,2 milioane in 2009.

La mijlocul anului trecut a fost lansat StarCraft II, un joc asteptat de mai bine de 10 ani. Producatorul de jocuri Blizzard a lansat si o noua versiune a celui mai vandut joc video, World of Warcraft, fapt ce a dinamizat lumea jocurilor de PC la sfarsitul anului trecut. "In 2010 Romania a avut parte de un eveniment fara precedent pentru gameri. WOW Cataclysm a fost lansat la 12 noaptea, concomitent in mai multe lanturi de retail, in Bucureşti si tara, asa cum se intampla in intreaga Europa si peste Ocean", a spus Andreea Allardin, directorul general Best Distribution.

Potrivit oficialilor companiei de distributie, in ultimii ani piata de jocuri video a inregistrat o crestere si pe zona de public feminin, lucru care indica o schimbare a tendintelor de consum si a perceptiei romanilor despre jocurile video.

"In acest sens încercam sa lucram la educarea publicului, in special a parintilor care gresesc in momentul in care isi lasa copilul in fata unui calculator, ca in bratele unei dadace", a declarat Allardin. "Ca orice alta activitate care reuseste sa suscite interesul copilului, jocul video trebuie administrat in doze mici. In Occident s-au facut studii care au aratat ca, la nivelul anului trecut, oamenii s-au jucat mai mult jocuri video decat au iesit la un film", a completat aceasta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
StarCraft II,
WOW,
jocuri
/actualitate/cele-mai-vandute-jocuri-din-romania-galerie-foto-8063645
8063645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.