Cele mai puternice ARMATE din lume: Coreea de Nord, pe ultima poziţie - FOTO

Postat la 11 iulie 2014 86 afişări

Un clasament al celor mai puternice 35 de ţări din punctul de vedere al efectivelor militare, realizat de organizaţia internaţională Global Firepower, este condus de Statele Unite, Rusia şi China, în timp ce Coreea de Nord se află pe ultima poziţie.

Cele mai puternice ARMATE din lume: Coreea de Nord, pe ultima poziţie - FOTO

 Realizat în funcţie de bugetul militar al fiecărei ţări, populaţia aptă pentru luptă şi orice fel de participare în caz de război, echipamentul din arsenal şi accesul la resurse, clasamentul Global Firepower Index se concentrează pe cantitate, dar ignoră diferenţe calitative semnificative, cum ar fi faptul că cele 78 de submarine ale Coreei de Nord nu sunt tocmai de ultimă oră, scrie Business Insider.

De asemenea, indexul nu a considerat prioritar arsenalul nuclear şi nici nu penalizează ţările intercontinentale pentru lipsa flotei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-mai-puternice-armate-din-lume-coreea-de-nord-pe-ultima-pozitie-foto-12929269
12929269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.