Cele mai mari zece riscuri identificate de manageri în 2021: întreruperile de activitate, o nouă pandemie şi incidentele cibernetice, la vârf

Autor: Cristina Roşca Postat la 05 august 2021 44 afişări

Circa 40% dintre executivii din mediul de afaceri consideră că cele mai mari riscuri în acest an pentru business sunt întreru­pe­rile de ac­tivitate, o nouă pandemie şi inci­den­tele ci­ber­netice.

Cele mai mari zece riscuri identificate de manageri în 2021: întreruperile de activitate, o nouă pandemie şi incidentele cibernetice, la vârf

Studiul realizat de compania de asigurări Allianz a fost făcut pe aproape 2.800 de respondenţi din 92 de ţări şi activităţi în 22 de sectoare industriale.

Circa 40% dintre executivii din mediul de afaceri consideră că cele mai mari riscuri în acest an pentru afaceri sunt întrerupere de activitate, o nouă pandemie şi incidentele cibernetice. Aceasta este ordonată pe podium într-un top zece al celor mai multe dintre menţionate riscuri de către manageri, clasament realizat de Allianz Global Corporate & Specialty.

Posibilitatea întreruperii activităţii din cauza unor perturbări ale lanţului de distribuţie sau din alte motive prezintă cel mai des invocat de manageri, fiind considerat mai probabil un astfel de eveniment ca anul trecut. Această situaţie poate fi explicată prin faptul că deja există perturbări ale lanţului de distribuţie în mai multe industrii - de la biciclete şi auto la electrocasnice.

Executivii din Austria, Olanda, Germania, SUA sau Elveţia au menţionat acesta fiind cel mai probabil să se întâmple. Managerii din Australia, Marea Britanie, Polonia sau România consideră că riscul unei noi pandemii sau la un nou val care să conducă la restricţii de mişcare sau probleme în sistem sanitar şi mai probabil.

Podiumul este completat de riscuri cibernetice, astfel de incident fiind tot mai des întâlnit în ultimul timp.

Pe poziţiile următoare se află la mare distanţă (17-19% dintre manageri le-au “votat”) posibil unele incidente pe pieţe, a unor schimbări legislative sau a unor catastrofe naturale. Clasamentul se încheie cu riscuri politice şi violenţe. Doar 11% dintre respondenţi au considerat acesta un risc major, însă se remarcă totuşi o creştere faţă de 2020, primul an marcat de pandemia de Covid-19.

Este interesant de remarcat că până anul trecut trecutul unei pandemii era cotat ca fiind mic, ocupând un loc între 16 şi 19 în perioada 2016-2019.

Studiul realizat de compania de asigurări Allianz Global Corporate & Specialty a fost făcut pe aproape 2.800 de răspunsuri din 92 de ţări şi activităţi în 22 de sectoare industriale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.