Cele mai mari vânzări ilicite de ţigări sunt în vestul ţării

Autor: Ioana Mihai Postat la 11 octombrie 2011 22 afişări

Cel mai important nivel al vânzărilor de ţigarete de contrabandă se înregistrează în partea de vest a ţării, declară Marian Marcu, director al companiei de cercetare de piaţă Novel Research.

În zona vestică a ţării, nivelul la care ajung vânzările "negre" este de peste 37%, de câteva ori mai mare decât media naţională - 11,8%, spune Marcu, citând cele mai recente date ale Novel Research.

Contrabanda s-a aflat în ultimul an pe un trend descendent accentuat, după ce la începutul anului trecut se plasase la un nivel record: 36,2%. Un punct procentual recuperat de piaţa legală din contrabandă înseamnă 30 de milioane de euro taxe plătite la bugetul de stat.

"Piaţa neagră poate fi impulsionată atât de factori psihologici cât şi de factori economici concreţi: cursul de schimb folosit la calculul accizei, inflaţia, transpunerea unor reglementări europene care presupun costuri suplimentare, nivelul veniturilor populaţiei dar şi creşterea cheltuielilor populaţiei în perioada de iarnă:, declară Gilda Lazăr, director corporate affairs & communication, JTI România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tigari,
vanzari,
vest,
cercetari
/actualitate/cele-mai-mari-vanzari-ilicite-de-tigari-sunt-in-vestul-tarii-8855967
8855967
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.