Cele mai mari domenii angajatoare: IT şi retail. Ce domenii se află la polul opus

Postat la 17 februarie 2017 249 afişări

Domenii precum IT, BPO, producţie sau retail au înregistrat un număr semnificativ de angajări în 2016, în timp ce candidaţii au găsit cu greu un loc de muncă în agricultură, istorie şi geografie, potrivit datelor transmise de Smartree.

Cele mai mari domenii angajatoare: IT şi retail. Ce domenii se află la polul opus

„Anul trecut, domenii precum IT, BPO, producţie şi retail au condus în topul industriilor care au oferit cele mai multe locuri de muncă. De asemenea, automotive, logistică şi medical sunt alte segmente unde candidaţii nu au fost nevoiţi să caute prea mult un job”, a declarat Raluca Peneş, HR Coordinator Smartree.

 

Conform companiei, trendul recrutărilor pe aceste segmente se va păstra şi în 2017.

 

În ceea ce priveşte cele mai bine plătite poziţii, în funcţie de industrie, în 2016, domeniul software a rămas pe locul întâi în top, însă nu departe de automotive unde, pentru funcţii specializate, precum ingineria mecanică, sunt oferite salarii foarte atractive.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.