Cele mai căutate oraşe pentru vacanţa de sărbători

Autor: Iuliana Roibu Postat la 12 noiembrie 2013 292 afişări

Roma, Viena şi Paris conduc în topul oraşelor din străinătate care atrag turişti români în perioada Revelionului, fiind urmate de Istanbul şi Barcelona, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro. Perioada medie a unui sejur de Revelion este de 4 nopţi, iar tariful mediu este 450 euro pentru un sejur.

Cele mai căutate oraşe pentru vacanţa de sărbători

Top trei al celor mai căutate oraşe pentru vacanţa de sărbători este urmat de Lisabona,  Dubai, Praga, Milanoşi Berlin.

Preferinţele românilor pentru vacanţe nu a fost modificat de criză, dat fiind că şi serviciile din aceste oraşe s-au ieftinit. Paris, Roma, Viena şi Praga sunt oraşele preferate de români pentru vacanţe sau city-breakuri atât în perioada verii, cât şi iarna. Pe lângă diversitatea destinaţiilor, românii aleg oraşe precum Viena sau Berlin şi pentru târgurile de Crăciun renumite în ţările de limbă germană.

Roma conduce în topul preferinţelor pentru că este o destinaţie ieftină, atât datorită curselor low cost, cât şi a tarifelor accesibile practicate de hoteluri. Viena este preferată atât pentru oraşul în sine, cât şi pentru reducerile pe care le fac magazinele în acea perioadă. Parisul este în top în orice perioadă a anului, iar Istanbulul este o destinaţie destul de ieftină. O destinaţie nouă pentru 2013 este Dubai, pentru care agenţiile de turism au lansat pachete odată cu deschiderea acestei rute de către Wizzair.

"Cred că vom asista la o creştere a vacanţelor externe de Revelion în următorii ani. Mulţi dintre clienţii noştri văd această perioadă ca un moment bun de a pleca într-o vacanţă scurtă într-un oraş european. Datorită reţelei extinse de rute ale companiilor low cost şi continuării acestei extinderi, din ce în ce mai mulţi turişti vor prefera vacanţele de tip City Break, deoarece nu necesită folosirea multor zile de concediu, iar preţul atractiv al acestor pachete nu va afecta drastic bugetul turiştilor. Observăm că din ce în ce mai mulţi clienţi preferă vacanţe scurte şi mai frecvente în detrimentul unor vacanţe lungi", a declarat Daniel Truică, Managing Partner si fondator Vola.ro.

Turiştii români aleg pentru petrecerea Revelionului hoteluri de 3 stele din străinătate, care sunt urmate ca pondere de cele de 4 stele. Cei care aleg un Revelion într-un oraş din străinătate sunt în general tineri, cu vârste între 27 şi 37 de ani, cu venituri medii şi peste medie şi care preferă călătoriile mai scurte în mari oraşe europene datorită timpului limitat de concediu pe care îl au.

"Turiştii români care preferă vacanţele de tip City Break sunt foarte informaţi. Se documentează temeinic înainte de călătorie, sunt foarte activi pe reţele sociale şi sunt foarte deschişi la a ne furniza review-uri pentru hotelurile unde au stat, informaţii despre călătoria în sine şi sugestii despre cum ar trebui să ne îmbunătăţim produsele", a mai declarat Daniel Truică.

Agenţia de turism online Vola.ro a devenit în luna octombrie, pentru al treilea an consecutiv, compania de tehnologie cea mai dinamică din Europa Centrală, potrivit topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, după ce în ultimii cinci ani şi-a majorat veniturile de peste 57 de ori, ajungând la 92,8 milioane de lei în 2012.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-mai-cautate-orase-pentru-vacanta-de-sarbatori-11667308
11667308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.