Cel putin 67 de morti, intr-o serie de atacuri comise luni in Irak

Postat la 16 august 2011 14 afişări

O serie de atacuri comise luni in mai multe orase din Irak s-au soldat cu moartea a cel putin 67 de persoane si ranirea a peste 300, acesta fiind valul de atentate cele mai violente dupa mai mult de un an.

Mai multe atacuri, care nu au fost revendicate, au vizat luni dimineata orasele Kout, Tikrit, Bagdad, Taji, Najaf, Kirkuk, Ramadi, Kerbala, Khan Beni Saad, Iskandariya, Mosul, Balad si mai multe localitati din provincia Diyala, inclusiv Baaquba. Bilantul total al victimelor, calculat de AFP pe baza informatiilor oficiale, este cel mai mare inregistrat intr-o singura zi dupa 10 mai 2010, cand 60 de atacuri comise pe intreg teritoriul tarii s-au soldat cu cel putin 110 morti si peste 500 de raniti. Atacul cel mai mortal de luni, un dublu atentat cu bomba comis in orasul Kout, la 160 de kilometri sud-est de Bagdad, s-a soldat cu cel putin 40 de morti si 65 de raniti, potrivit unui bilant furnizat de Ghalid Rashid Khazaa, un purtator de cuvant al serviciilor de sanatate din regiunea Wasit, a carei capitala este Kout.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
irak,
atac terorist,
victime,
morti
/actualitate/cel-putin-67-de-morti-intr-o-serie-de-atacuri-comise-luni-in-irak-8624660
8624660
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.