Cel puţin 62 de persoane au murit în Siria, majoritatea civili, în timpul violenţelor de joi

Postat la 23 martie 2012 13 afişări

Violenţele au provocat joi moartea a cel puţin 62 de persoane în Siria, majoritatea fiind civili ucişi în represiunea trupelor regimului împotriva mişcării de contestare, conform unui nou bilanţ al Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

Treizeci şi cinci de civili au fost ucişi în operaţiunile militare din Homs şi Hama (centru), Idleb (nord-vest) şi Deraa (sud), a menţionat OSDO. În acelaşi timp, 18 militari şi nouă dezertorii au fost ucişi în timpul luptelor din aceleaşi regiuni, precum şi în Latakia (nord-vest). Cele mai multe victime au fost înregistrate în provincia Idleb, unde 17 de civili au fost ucişi de către focurile de arme ale forţelor guvernamentale, între care zece în timpul unui atac asupra unui autobuz care încerca să ajungă în Turcia, conform OSDO. Printre victime erau femei şi copii.

Mai multe pe mediafax,ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
siria,
violente,
osdo,
bilant
/actualitate/cel-putin-62-de-persoane-au-murit-in-siria-majoritatea-civili-in-timpul-violentelor-de-joi-9428124
9428124
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.