Cel puţin 38 de morţi şi 150 de răniţi, în nordul Siriei, într-un atac al rebelilor

Autor: Roxana Maciuca Postat la 16 septembrie 2015 307 afişări

Cel puţin 38 de persoane, dintre care 14 copii, au murit în nordul Siriei, în urma unui bombardament al rebelilor, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează site-ul agenţiei de presă AFP.

Atacul a avut loc marţi în oraşul Alep, din nordul Siriei. Bombarmentul a vizat sectoarele care se află sub controlul forţelor guvernamentale siriene, în timp ce unele sunt deţinute de gruparea radicală SI.

Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, a anunţat că cel puţin 150 de persoane au fost rănite în urma atentatului, adăugând că "atacurile cu rachetă asupra cartierelor guvernamentale continuă".

Organizaţia extremistă Stat Islamic, care a proclamat un califat în iunie 2014, în zone din Siria şi Irak, a cucerit în Siria regiuni întregi din provinciile Homs şi Hama (centru), Deir Ezzor şi Hassake (nord-est), precum şi din Rakka şi din Alep (nord).

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 220.000 de morţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
CONFLICTE,
/actualitate/cel-putin-38-de-morti-si-150-de-raniti-in-nordul-siriei-intr-un-atac-al-rebelilor-14715037
14715037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.