Cel mai sărac lider politic din lume deţine doar trei telefoane mobile

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 aprilie 2014 61 afişări

Prim ministrul Nepalului, Sushil Koirala, a fost desemnat de curând cel mai sărac lider politic al lumii.

Cel mai sărac lider politic din lume deţine doar trei telefoane mobile

Până de curând, "coroana" a fost purtată de Jose Musica, preşedintele statului Uruguay, relatează Washington Post. Koirala a fost instalat în funcţie pe 11 februarie, fiind deja cunoscut pentru o viaţă extrem de modestă. El provine dintr-o familie bogată, însă a refuzat a moştenire considerabilă din partea tatălui.

În declaraţia sa de avere, Koirala a declarat la secţiunea "bunuri" doar trei telefoane mobile, dintre care unul este un iPhone iar unul nu funţionează. Acestea valorează mai puţin decât averea lui Jose Musica, care a declarat în 2010 pe declaraţia sa de avere că deţine un Volkswagen Broscuţă, în valoare de 1.800 de dolari. Preşedintele Uruguayului  îi acuza pe liderii lumii, în 2012, că sunt obsedaţi de creşterea consumului, ca şi cum contrariul ar însemna sfârşitul lumii.

Prim ministrul Nepalului nu deţine nici pământ, locuind până recent într-un apartament cu chirie. Conform BBC, el a returnat chiar şi o diurnă de 650 de dolari pe care a primit-o în cadrul unei delegaţii în Burma.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-sarac-lider-politic-din-lume-detine-doar-trei-telefoane-mobile-12419253
12419253
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.