Timişoara: Şanţul de apărare al fortificaţiei turceşti din secolul al XVI-lea, descoperit de arheologi

Postat la 06 aprilie 2014 39 afişări

Şanţul de apărare al fortificaţiei turceşti din Timişoara, menţionată în scrierile şi hărţile vechi şi care datează din secolul al XVI-lea, a fost descoperit de arheologi în Piaţa Unirii, unde au loc lucrări de reamenajare, fiind, de asemenea, găsite obiecte ceramice şi două schelete umane.

Timişoara: Şanţul de apărare al fortificaţiei turceşti din secolul al XVI-lea, descoperit de arheologi

Arheologul de la Muzeul Banatului Dragoş Diaconescu, care face parte din echipa de cercetare a şantierului arheologic din Piaţa Unirii din Timişoara, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că acolo a fost descoperit şanţul de apărare al fortificaţiei turceşti din secolul al XVI-lea.

Fortificaţia turcească de la Timişoara este menţionată în scrierile istorice, existând şi hărţi vechi cu amplasamentul acesteia, însă arheologii nu vor săpa pentru descoperirea acesteia, întrucât planul de reamenajare nu cuprinde şi perimetrul unde ar fi construită cetatea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/timisoara-santul-de-aparare-al-fortificatiei-turcesti-din-secolul-al-xvi-lea-descoperit-de-arheologi-12413363
12413363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.