PROGNOZA METEO. Cum va evolua vremea până la jumătatea lui aprilie

Postat la 05 aprilie 2014 225 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 13 aprilie.

PROGNOZA METEO. Cum va evolua vremea până la jumătatea lui aprilie

BANAT

Până la 7 aprilie, temperaturile vor marca o scădere accentuată, până la o medie de 13 grade a temperaturilor maxime şi de 3 grade a minimelor nocturne. Ulterior vremea se va încălzi uşor, până la valori în jur de 18 grade ziua şi aproximativ 6 grade noaptea. Ultimele două zile vor aduce o nouă scădere a valorilor termice. Ploi slabe vor fi posibile aproape în fiecare zi.

CRIŞANA

În intervalul 5-7 aprilie vremea se va răci accentuat şi se vor înregistra, în medie, maxime diurne de 14-15 grade şi minime în jur de 3 grade. Apoi temperaturile vor creşte şi se vor menţine în limite normale până la sfârşitul intervalului de prognoză. Se vor înregistra, în medie, maxime diurne de 15-17 grade şi temperaturi minime de 4-6 grade. Va fi posibil să plouă zilnic.

TRANSILVANIA

Până în jurul datei de 8 aprilie, răcirea vremii va determina maxime diurne care vor putea coborâ şi spre 10-12 grade, iar minimele nocturne vor avea medii de la -2 la 4 grade, cu cele mai reci dimineţi în zilele de 6 şi 7 aprilie. Ulterior, valorile termice se vor menţine relativ constante, atât ziua cât şi noaptea, fiind apropiate de normalul acestei perioade calendaristice, cu maxime de 14-15 grade şi minime de aproximativ 2 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi destul de ridicată.

MARAMUREŞ

Mediile maximelor diurne vor coborâ la cel mult 12-13 grade în 6 aprilie, iar minimele nocturne vor avea valori în jur de 1 grad în cele mai reci nopţi. Va urma un proces de încălzire uşoară a vremii, astfel încât în intervalul 9-13 aprilie regimul termic va fi apropiat de normalul perioadei, cu valori de 14-16 grade ziua şi 3-4 grade noaptea. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în intervalul 8-13 aprilie. În rest, numai izolat si trecător este posibil să plouă slab.

MOLDOVA

O răcire a vremii va coborâ iniţial media maximelor termice până în jur de 10 grade, dar în restul intervalului acestea nu vor mai avea variaţii importante şi se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile nocturne vor avea oscilaţii asemănătoare. Cele mai reci dimineţi vor fi în 6 şi 7 aprilie, când se vor înregistra valori termice sub pragul îngheţului. Vor fi posibile ploi aproape în fiecare zi, dar pe arii restrânse.

DOBROGEA

Iniţial, răcirea vremii va determina medii ale temperaturilor maxime de numai 9-10 grade, pentru ca din 7 aprilie să urmeze o încălzire a vremii, după care nu vor mai fi variaţii termice importante, maximele urmând a se situa în apropierea mediilor climatologice specifice datei din calendar, respectiv în jurul a 14 grade. În privinţa temperaturilor minime, media pe întreaga regiune va fi pozitivă pe tot parcursul perioadei de prognoză şi va oscila între 2 şi 7 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte după data de 8 aprilie.

MUNTENIA

Iniţial, vremea va fi răcoroasă, cu medii ale maximelor termice de doar 11-12 grade, însă după 7 aprilie valorile diurne vor creşte şi vor ajunge treptat la normalul perioadei, în jur de 17 grade. În cursul nopţilor se vor înregistra minime termice situate, în medie, între 2 şi 5 grade. Cele mai scăzute temperaturi vor fi în dimineţile de 6 şi de 7 aprilie când vor fi posibile şi valori uşor sub pragul îngheţului. Ploi pot să apară doar trecător şi pe spaţii restrânse.

OLTENIA

Valorile termice diurne vor coborî iniţial până la medii de aproximativ 12 grade, vremea devenind răcoroasă. După 8 aprilie, regimul termic va rămâne apropiat de normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 16-17 grade. Temperaturile nocturne vor avea oscilaţii asemănătoare, iar minimele se vor situa în general între 2 şi 5 grade. Condiţiile de ploaie vor fi reduse.

LA MUNTE

Până la 8 aprilie, valorile diurne nu vor depăşi, în medie, 3-5 grade, în timp ce minimele vor varia, în medie, între -4 şi 2 grade. După data de 8 aprilie, vremea se va încălzi uşor, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză nu se vor mai consemna variaţii semnificative ale temperaturii aerului, maximele diurne urmând a se situa în jurul unei medii de 8 grade, iar minimele nocturne vor fi de -1 - 0 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată. Acestea se vor semnala pe arii mai extinse în intervalul 10-13 aprilie. Vor fi ploi, dar în zona mai înaltă vor fi şi lapoviţe şi ninsori, îndeosebi în jur de 6 aprilie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/prognoza-meteo-cum-va-evolua-vremea-pana-la-jumatatea-lui-aprilie-12410103
12410103
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.