Cel mai profitabil fond mutual a adus de două ori mai mulţi bani decât dobânda la bancă

Postat la 21 decembrie 2011 10 afişări

Piaţa fondurilor mutuale se pregăteşte să încheie anul 2011 mai bogată cu un miliard de lei şi cu peste 11.500 de noi investitori, performanţe realizate într-un context economic extrem de dificil dominat de temerile privind un posibil faliment al Greciei şi destrămarea zonei euro. Fondurile de obligaţiuni au fost în acest an motorul industriei, după ani consecutivi de supremaţie a fondurilor monetare.

Cele peste 60 de fonduri mutuale active pe piaţa locală au ajuns în prezent la active de 6,748 de miliarde de lei, înregistrând astfel o creştere de 23% faţă de începutul anului. Ritmul de creştere al activelor din acest an este de aproape trei ori mai mic decât avansul record de 63% din 2010.

Numărul de investitori a crescut cu 11.956, până la un total de 233.818 clienţi la 20 decembrie, potrivit datelor colectate de ZF de la administratorii de fonduri. În 2010, fondurile mutuale au atras peste 57.400 de noi investitori, însă anul trecut pieţele financiare erau departe de starea de încordare în care au fost pe parcursul acestui an, cauzată de situaţia incertă a Greciei, dar şi de îngrijo­rările cu privire la viitorul zonei euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-profitabil-fond-mutual-a-adus-de-doua-ori-mai-multi-bani-decat-dobanda-la-banca-9081572
9081572
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.