Cel mai nou job. Ce trebuie să faci pentru a primi un salariu lunar de 4.000 de dolari

Autor: Andra Stroe Postat la 10 noiembrie 2018 5465 afişări

Cel mai nou job. Ce trebuie să faci pentru a primi un salariu lunar de 4.000 de dolari

În 2011, Dorothy Schmale şi-a condus fiul în vârstă de 14 ani la staţia de autobuz Port Authority din New York. Până atunci, obsesia lui Michael pentru jocurile video părea a fi un simplu hobby. 

Sigur, Schmale era îngrijorată de faptul că jocurile îi ocupau timpul pe care ar fi trebuit să îl dedice temelor, dar cel puţin îl ţineau departe de necazuri. Acum însă, ea îl trimitea în Columbus, Ohio, unde Michael urma să concureze în primul său turneu major pentru Call of Duty, relatează Bloomberg.

Şase ani mai târziu, Michael Schmale (cunoscut şi ca SpaceLy) a semnat un contract pentru a reprezenta o organizaţie nou-formată numită Ghost Gaming, care a anunţat că e dispusă să îi plătească lui şi fiecărui coleg de echipă un salariu lunar de 4.000 de dolari, precum şi un bonus de semnare de 50.000 de dolari. Mai impresionante au fost celelalte avantaje: Ghost le-a oferit cazare într-un conac cu 10 dormitoare, cu vedere la Hollywood şi care, întâmplător, fusese ocupat anterior de Justin Bieber.

Ghost, care generează cea mai mare parte a veniturilor obţinute din premii şi sponsorizări din turnee, le-a oferit acestora şi un antrenor, un manager de echipă, un director general, un bucătar-şef şi anternori personali.

Industria de esports (jocuri video profesioniste) a generat anul trecut venituri de 1,5 miliarde de dolari şi se aşteaptă să genereze 2,3 miliarde de dolari până în 2022, potrivit SuperData. Toţi aceşti bani au transformat în cele din urmă jocurile video profesionale într-o carieră reală pentru tinerii din întreaga lume. De exemplu, cei 50 de jucători care au intrat în clasamentul campionatului nord-american League of Legends din acest an au garantat un salariu minim de 75.000 de dolari, un jucător mediu câştigând aproximativ 320.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jocuri video,
lux,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.