Cel mai MODEST POLITICIAN . Preferă să locuiască într-o garsonieră pentru a economisi banii publici

Autor: Andra Stroe Postat la 19 ianuarie 2020 890 afişări

Cel mai MODEST POLITICIAN . Preferă să locuiască într-o garsonieră pentru a economisi banii publici

Ursula von der Leyen, noul preşedinte al Comisiei Europene intenţionează să locuiască într-un mic studio în interiorul sediului instituţiei pe care o va conduce, a spus purtătorul de cuvânt al acesteia, citat de Bloomberg.

Chiar dacă Ursula von der Leyen va câştiga mai mult de 25.000 de euro pe lună, a decis să nu închirieze un apartament în Bruxelles. În schimb, va locui într-o garsonieră de aproximativ 25 de metri pătraţi situată în clădirea de birouri Berlaymont, care găzduieşte Comisia Europeană.

Mişcarea este menită să evite cheltuielile suplimentare pentru securitate, a spus purtătorul de cuvânt al acesteia, ceea ce ar fi necesar dacă ar închiria un apartament sau o cameră într-un hotel, cum a făcut predecesorul său, Jean-Claude Juncker. Aranjamentul este, de asemenea, practic, deoarece şeful Comisiei germane nu va fi prinsă în blocajele de trafic infame ale capitalei belgiene, a spus asistenta acesteia.

În trecut, Juncker s-a plâns în trecut că preşedintele Comisiei nu are dreptul la o reşedinţă oficială şi că, în schimb, trebuie să îşi folosească salariul pentru a-şi plăti cazarea la Bruxelles.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisie,
bruxelles,
apartament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.