Cel mai mare producător auto din Europa renunţă la 30.000 de angajaţi

Postat la 19 noiembrie 2016 264 afişări

Cel mai mare producător auto din Europa renunţă la 30.000 de angajaţi

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, anunţat vineri că va renunţa la 30.000 de oameni până în 2021 pentru a reduce costurile companiei.

Peste 23.000 de locuri de muncă din Germania vor fi eliminate, reprezentanţii companiei precizând că au ajuns la un acord în acest sens cu liderii sindicali. Astfel, reducerile se referă la demisii, pensionări sau posturi care au devenit vacante şi care vor fi eliminate.

Volkswagen are peste 610.000 de angajaţi la nivel global.

Compania a primit amenzi de zeci de miliarde de dolari ca urmare a scandalului Dieselgate. În august, patru fabrici Volkswagen au început să taie din producţie în condiţiile în care producătorul german de maşini este într-o dispută legală cu furnizorii de piese pentru scaune şi cutii de viteză.

Disputa ameninţă să reducă veniturile grupului cu până la 40 de milioane de euro pe săptămână, într-o perioadă când Volkswagen încearcă să îşi crească profiturile în condiţiile şi să scadă cheltuielile sub un miliard de dolari pe an.

”Evident, cu cât va dura mai mult, cu atât situaţia se va înrăutăţi. Gradul de impact depinde de abilitatea grupului să menţină problema doar pentru brandul Volkswagen”, a spus Christian Ludwig, analist la Bankhaus Lampe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.