Cel mai înalt turn de locuinţe din UE va fi construit în Londra. La cât va ajunge investiţia

Autor: Vlad Popescu Postat la 19 iunie 2013 52 afişări

Dalian Wanda Group, un dezvoltator imobiliar chinez, va investi un miliard de lire sterline (1,6 miliarde de dolari) într-un producător britanic de iahturi de lux şi în construcţia celui mai înalt complex rezidenţial din Europa, pe un teren din Londra, transmite Bloomberg.

Cel mai înalt turn de locuinţe din UE va fi construit în Londra. La cât va ajunge investiţia

Compania, controlată de miliardarul chinez Wang Jianlin, va investi 700 milioane lire sterline pentru construirea unei clădiri de 62 de etaje, unde va funcţiona un hotel şi vor fi disponibile apartamente, pe un teren situat pe malul de sud al Tamisei.

Alte 320 milioane lire vor fi plătite pentru preluarea a 92% din acţiunile Sunseeker International, un reputat producător de iahturi, ale cărui ambarcaţiuni au apărut în mai multe filme din seria James Bond, potrivit unui comunicat al grupului chinez, citat de Bloomberg.

"Dezvoltatorii chinezi mai mari trebuie să se extindă pe plan internaţional, deoarece operaţiunile locale sunt limitate de legislaţia care îngrădeşte tranzacţiile imobiliare cu spaţii rezidenţiale. Pe deasupra, au suficienţi bani", comentează un analist chinez.

Londra a devenit o atracţie majoră pentru investitorii străini odată cu deprecierea lirei sterline, milionari şi miliardari din ţări precum Rusia, Malaezia sau China achiziţionând sau dezvoltând proprietăţi în capitala britanică. Un exemplu relevant este proiectul Battersea Power Station, unde aproximativ jumătate din apartamente au fost vândute pe plan internaţional.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CHINA,
LONDRA,
INVESTIŢII
/actualitate/cel-mai-inalt-turn-de-locuinte-din-ue-va-fi-construit-in-londra-la-cat-va-ajunge-investitia-10987014
10987014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.