Cel mai dubios număr de iluzionism din lume

Autor: Anca Barbulescu Postat la 19 februarie 2013 119 afişări

Cunoscutul iluzionist Derren Brown mizează să stârnească cotroversă cu un număr de iluzionism cel puţin ciudat: şi-a propus să convingă un bărbat heterosexual că este homosexual, scrie The Telegraph.

Iluzionist şi specialist în hipnoză, Brown crede că pe lângă reuşita de a convinge un bărbat heterosexual că este homosexual, va putea de asemenea să determine un bărbat homosexual să fie atras de femei, potrivit publicaţiei britanice.

Derren Brown (41 de ani) speră că numărul de iluzionism va fi cel puţin la fel de popular pe cât a fost numărul precedent, când a convins un grup de oameni că lumea se va sfârşi. "Mă gândeam la asta zilele trecute, ar fi interesant, nu? Să faci dintr-un bărbat heterosexual unul homosexual şi invers", a spus iluzionistul.

Brown foloseşte o tehnică de control al minţii pentru a convinge oamenii să facă lucruri neobişnuite şi chiar scandaloase, iar metodele sale au fost adesea criticate. Anul trecut, de pildă, a convins un asistent din învăţământ că Globul a fost lovit de meteoriţi şi invadat de zombi. Cu altă ocazie, a convins oameni sub influenţa hipnozei să jefuiască o dubă de transport securizat sau să încerce să-l omoare pe Stephen Fry.

În 2009, iluzionistul a prezis numerele câştigătoare la loterie şi a convins oamenii dintr-o sală întreagă că sunt lipiţi de scaun, marcând începutul unei emisiuni de televiziune dedicate iluzionismului. Nu în ultimul rând, Derren Brown a făcut în direct Ruleta Rusească, un număr de iluzionism realizat şi de românul Cristian Gog.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iluzionism,
numar,
spectacol,
magician
/actualitate/cel-mai-dubios-numar-de-iluzionism-din-lume-10573612
10573612
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.