Cel mai CIUDAT interviu de angajare. Cum îşi testează gigantul bancar JPMorgan Chase viitorii angajaţi

Postat la 18 martie 2019 361 afişări

JPMorgan Chase & Co testează candidaţii pentru posturi de stagiari cu ajutorul unor jocuri video bazate pe neuroştiinţă, în scopul de a creşte diversitatea forţei de muncă, relatează Reuters.

Cel mai CIUDAT interviu de angajare. Cum îşi testează gigantul bancar JPMorgan Chase viitorii angajaţi

Banca abordează tehnologia folosită de pymetrics, un startup ale cărui jocuri ajută companiile să evalueze caracteristicile sociale, cognitive şi trăsăturile comportamentale, precum atenţia, memoria şi altruismul, a declarat într-un interviu Matt Mitro, şeful departamentului de recrutări al JPMorgan.

 

Pentru a identifica care dintre potenţialii stagiari ar putea fi cei mai potriviţi pentru un anumit loc de muncă, platforma măsoară atributele unui candidat prin comparaţie cu cele ale angajaţilor de succes ai unei firme. Această metodă ajută companiile să întocmească evaluări bazate pe date concrete, în detrimentul proceselor tradiţionale.

 

În ultimele luni, angajaţii debutanţi, din întreaga lume, ai JPMorgan, au jucat jocurile de tip pymetrics, acestea fiind jucate ulterior şi de către sute de candidaţi pentru un număr limitat de roluri cu normă întreagă, a spus Mitro.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
jpmorgan,
jocuri video,
angajati,
interviu,
angajare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.