Cel mai bogat rus a vândut acţiuni Apple şi Facebook pentru a investi în China

Postat la 18 martie 2014 86 afişări

Miliardarul Alişer Usmanov, cel mai bogat om din Rusia, a vândut acţiuni pe care le deţinea la Apple şi Facebook pentru a se concentra pe sectorul IT din China, inclusiv Alibaba Group, şi posibil pe investiţii în Rusia, a declarat directorul unei companii a lui Usmanov, citat de Bloomberg.

Cel mai bogat rus a vândut acţiuni Apple şi Facebook pentru a investi în China

 "Companiile chineze reprezintă circa 70-80% din investiţiile noastre în IT în străinătate. Cea mai mare parte a investiţiilor sunt în Alibaba, JD.com şi alte companii cu potenţial ridicat", a spus Ivan Streşinski, şeful companiei care administrează Usmanov, USM Advisors, citat de Bloomberg.

Usmanov, în vârstă de 60 de ani, este cel mai bogat rus, cu o avere de 17,5 miliarde de dolari. Anul trecut, el a cumpărat o participaţie de 100 de milioane de dolari la Apple, pe care a vândut-o recent, a spus Streşinski.

"Sperăm ca investiţiile noastre în companii din China să genereze profituri similare sau chiar mai bune decât companiile din Statele Unite", a spus Streşinski. China este cel mai mare partener comercial al Rusiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-bogat-rus-a-vandut-actiuni-apple-si-facebook-pentru-a-investi-in-china-12287818
12287818
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.