Cel mai bogat om din Rusia a cumpărat o medalie Nobel pentru a o returna celui care a primit-o

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 decembrie 2014 675 afişări

Alisher Usmanov, cel mai bogat om din Rusia, a cumpărat medalia Nobel acordată în 1962 biologului american James Watson.

Cel mai bogat om din Rusia a cumpărat o medalie Nobel pentru a o returna celui care a primit-o

Omul de ştiinţă, care a primit premiul Nobel pentru c[ a descoperit structura ADN-ului, a scos la licitaţie prestigioasa medalie pentru a dona banii unor fundaţii caritabile şi centre de cercetare.

Usmanov a plătit 4,1 milioane de dolari pentru medalie, declarând apoi că vrea să o returneze proprietarului iniţial. "În opinia mea, o situaţie în care un om de ştiinţă recunoscut internaţional îşi vinde bunurile nu este una acceptabilă", a declarat Usmanov. "James Watson a contribuit, prin munca sa, la cercetarea unor boli precum cancerul, şi este important pentru mine ca banii plătiţi pe medalie să ajungă la fundaţii dedicate cercetării", notează Bloomberg.

"Acest dar înseamnă că voi putea să îmi fac partea în menţinerea lumii academice la un nivel unde ideile bune să fie recunoscute", a spus Watson.

Licitaţia a avut loc pe data de 4 decembrie la Christie's, în New York. Alisher Usmanov, care are o avere estimată la 14,4 miliarde de dolari, deţine acţiuni în companii precum Facebook, Alibaba, Metalloinvest Holding sau OAO MegaFon.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-bogat-om-din-rusia-a-cumparat-o-medalie-nobel-pentru-a-o-returna-celui-care-a-primit-o-13713779
13713779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.