Cel care a făcut cei mai mulţi bani în criză, căsătorit cu o româncă, a pierdut 20% din banii investitorilor anul trecut

Postat la 08 ianuarie 2013 10 afişări

John Paulson, administratorul fondului de hedging care a câştigat miliarde de dolari în 2007 pariind pe spargerea bulei imobiliare din SUA, a raportat pierderi de peste 20% pentru primele 11 luni din 2012, care se adaugă la un minus de 50% în 2011, semn că profesionistul cotat drept un titan în industria fondurilor speculative şi-a pierdut din îndemânare.

Fondurile pe care le administrează au mai rămas cu 20 miliarde de dolari, faţă de 32 de miliarde de dolari în 2007.Paulson, care este căsătorit din anul 2000 cu românca Jeni Zaharia, devenită ulterior Jenny Paulson, a recunoscut în mai multe rânduri în interviurile acordate publicaţiilor americane de business că a făcut greşeli şi a sfătuit investitorii să se gândească doar la viitor. Potrivit Financial Times, fondul Advantage Plus, considerat un reper al managerului, a pierdut peste 20% în 2012, după ce în anul precedent pierderea a fost de peste 50%. În 2012, managerul a pariat pe intrarea în incapacitate de plată a Greciei şi pe un default al obligaţiunilor suverane europene, în special al Spaniei, riscuri care au fost depăşite în 2012.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
investori,
pierderi,
investii,
bani
/actualitate/cel-care-a-facut-cei-mai-multi-bani-in-criza-casatorit-cu-o-romanca-a-pierdut-20-din-banii-investitorilor-anul-trecut-10440946
10440946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.