CEJ: Interdicţia privind purtarea de simboluri religioase vizibile la locul de muncă este legală

Postat la 14 martie 2017 73 afişări

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) a decis marţi că este angajatorii au dreptul să interzică angajaţilor să afişeze "simboluri politice, filozofice sau religioase vizibile" la locul de muncă, inclusiv vălul islamic, relatează agenţia de ştiri Reuters şi BBC News online.

CEJ: Interdicţia privind purtarea de simboluri religioase vizibile la locul de muncă este legală

"O regulă internă prin care se interzice purtarea oricăror simboluri politice, filozofice sau religioase vizibile nu reprezintă discriminare directă", se afirmă într-un comunicat, aceasta fiind primă hotărâre a CEJ pe tema purtării vălului islamic la locul de muncă.

Curtea a indicat că interdicţia trebuie să se bazeze pe cerinţa ca toţi angajaţii să se îmbrace neutru şi nu se poate baza pe cererea clienţilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.