Cei mai bogaţi ţigani din România

Autor: Ioana Matei Postat la 31 august 2013 32374 afişări

Cei mai bogaţi zece romi din România au averi cumulare de peste 50 de milioane de euro, potrivit unui clasament realizat de verticalnews.ro. De obicei, afacerile care le plac ţiganilor sunt cele legate de prelucrarea şi vânzarea metalelor feroase şi neferoase sau de colectarea deşeurilor. Plus, comerţul cu amănuntul.

Cei mai bogaţi ţigani din România

1. Ionelaş Cârpaci din Timişoara este cel mai bogat ţigan din România, cu o avere estimată la 13 milioane de euro. Totodată, este semianalfabet, având doar patru clase, după cum a mărturisit chiar el. Clanurile din Timişoara sunt cele mai avute din toată ţara şi, spre deosebire de alte familii care se ocupă de comerţul cu fier vechi sau de cerşetorie în străinătate, clanurile din vestul României şi-au făcut banii din afaceri imobiliare ilegale.

2. Lucia Seifert (56 de ani) şi soţul ei, Petru Jurj, deţin o avere estimată la 11 milioane de euro, bani care provin tot din afaceri imobiliare ilegale desfăşurate în Timişoara. Cuplul este stăpân peste multe clădiri istorice, cu o arhitectură frumoasă, din centrul oraşului. De asemenea, ei deţin un palat ţigănesc pe care şi l-au construit sub forma unui hotel. Această clădire este cea mai valoroasă, fiind estimată la peste 3 milioane de euro. Ţiganii au şi un apartament enorm în centrul Timişoarei, deasupra magazinului Materna, aflat lângă Opera din Timişoara, şi un alt palat în construcţie în zona Modern.

3. Cu o avere de 7 milioane de euro, bulibaşa Ferdinand Stănescu din comuna Grajduri, judeţul Iaşi, este cel mai bogat ţigan din Moldova. Averea lui constă în palate, maşini luxoase (mai ales Mercedes, BMW, SUV-uri) şi, bineînţeles, foarte mult aur. În palatele sale găseşti tot ce vrei şi ce nu vrei: băi cu jacuzzi, porţi de lemn în stil maramureşean, trofee de vânătoare agăţate pe pereţi şi camere în care ai putea să întorci o limuzină, de 18X16 metri.

4. Silvian Ilie Filoti, cunoscut sub numele de “Fulguţă”, este bulibaşa romilor din cartierul Faţa Luncii din Craiova, Dolj, unde deţine o vilă impunătoare. Cu o avere de 6,3 milioane de euro, Fulguţă este cel mai bogat ţigan din Oltenia. Totodată, el este preşedintele al Comunităţii Etniei Romilor din Craiova.

5. Toma Miuţescu din Vâlcea are o avere de 6 milioane de euro. El face parte din clanul Miuţescu, aceasta întinzându-se în mai multe judeţe din ţară (în special în Vâlcea, Sibiu şi Olt). În total, averea clanului e undeva între 10 şi 15 milioane de euro. De asemenea, clanul Miuţescu l-a susţinut pe împăratul Iulian Rădulescu drept lider al ţiganilor, atunci când acesta s-a proclamat în 1993 „împărat al romilor de pretutindeni”.

Vedeţi clasamentul complet pe verticalnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
bogati,
romi,
afaceri,
bani,
clanuri
/actualitate/cei-mai-bogati-tigani-din-romania-11284187
11284187
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.