Cei doi miliardari romani care detin tari in africa. Plus: Misteriosul roman care are o mina de diamante in Sierra Leone

Postat la 04 august 2011 339 afişări

Financial Times a relatat zilele trecute despre cea mai recenta tranzactie efectuata de Frank Timis, "controversatul investitor" in resurse minerale. Shandong Iron & Steel Group (SISG), companie detinuta de statul chinez si unul dintre cei mai mari producatori de otel din lume, va investi 1,5 miliarde dolari, in schimbul unei participatii de 25% in proiectul Tonkolili de exploatare a zacamintelor de fier din Sierra Leone.

Proiectul Tonkolili apartine African Minerals Limited (AML), companie prezidata de Frank Timis. Acesta, prin compania sa Timis Diamond Corporation, detinea pe 24 iulie un pachet de 12,44% din actiunile African Minerals Limited. Este al doilea pachet de actiuni ca marime, dupa o alta companie, care detine 13,1% din actiunile African Minerals.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sierra Leone,
diamante,
miliardari
/actualitate/cei-doi-miliardari-romani-care-detin-tari-in-africa-plus-misteriosul-roman-care-are-o-mina-de-diamante-in-sierra-leone-8568305
8568305
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.