Cehul care a ajuns in State cu 50 de dolari ascunsi intr-un sandvis si a construit un imperiu

Postat la 02 august 2013 765 afişări

Magnatii de azi povestesc cum au produs miliarde de dolari. O istorisire fabuloasa au descoperit jurnalistii de la Wall Street Journal.

 Cehul care a ajuns in State cu 50 de dolari ascunsi intr-un sandvis si a construit un imperiu

 Povestea il are ca personaj principal pe Zdenek Bakala, CEO al corporatiei New World Resources (NWR), care conduce afaceri cu carbuni in Europa Centrala, fiind primul jucator de pe piata cu capital privat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, relateaza Wall Street Journal.

Totul se intampla in 1980, in preajma Zilei Recunostintei (24 noiembrie). Bakala avea 19 ani si 50 de dolari ascunsi in sandvisul din rucsacul sau mic. Incerca sa fuga din Cehoslovacia comunista. A ajuns pana la Lacul Tahoe, unde a inceput sa spele vase la Cazinoul Harrah. Si-a pastrat slujba pentru un timp, dupa care a plecat spre Bay Area.

A ajuns in "tara tuturor posibilitatilor" si a incercat sa-si faca un viitor. A inteles ca fara studii i-ar fi fost mult mai greu, asa ca a incercat la facultate. A fost acceptat la Universitatea Berkeley (California, SUA), de unde a iesit licentiat in economie. A obtinut apoi o bursa MBA (Master in Business Administration) la Dartmouth College (New Hampshire, SUA).

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cehul-care-a-ajuns-in-state-cu-50-de-dolari-ascunsi-intr-un-sandvis-si-a-construit-un-imperiu-11199555
11199555
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.