CEDO: Statul român trebuie să plătească despăgubiri pentru 45 de familii ale victimelor Revoluţiei

Postat la 12 aprilie 2016 137 afişări

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis, marţi, o nouă decizie în cazul victimelor Revoluţiei din decembrie 1989, prin care Statul român trebuie să plătească 15.000 de euro despăgubiri pentru 45 de familii ale celor care şi-au pierdut vieţile în Revoluţie.

CEDO: Statul român trebuie să plătească despăgubiri pentru 45 de familii ale victimelor Revoluţiei

 În urma deciziei emise marţi de CEDO, Statul român se face vinovat de încălcarea procedurală a Articolului 2 din Convenţia pentru Drepturile Omului.

Decizia a fost adoptată cu şase voturi în favoarea acesteia şi unul împotrivă.

În urma deciziei, Statul român este obligat la plata a 15.000 de euro pentru fiecare din cele 45 de familii care au depus plângere "într-un interval de trei luni, de la data la care verdictul devine final în concordanţă cu Articolul 2 al Convenţiei pentru Drepturile Omului", la care se adaugă şi taxele de judecată.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cedo-statul-roman-trebuie-sa-plateasca-despagubiri-pentru-45-de-familii-ale-victimelor-revolutiei-15238917
15238917
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.