CEC Bank raportează profit de 114 mil. lei în T1/2020, plus 26%. Bogdan Neacşu, CEO: În primele două luni din 2020 am consemnat o creştere robustă a portofoliului de credite şi a veniturilor

Autor: Cristina Bellu Postat la 29 mai 2020 51 afişări

CEC Bank, singura bancă de top 10 rămasă în portofoliului statului, a raportat pentru primul trimestru al anului un profit net de 114,1 milioane de lei, echivalentul unei creşteri de 26% faţă de perioada similară a anului trecut.

CEC Bank raportează profit de 114 mil. lei în T1/2020, plus 26%. Bogdan Neacşu, CEO: În primele două luni din 2020 am consemnat o creştere robustă a portofoliului de credite şi a veniturilor

CEC Bank, singura bancă de top 10 rămasă în portofoliului statului, a raportat pentru primul trimestru al anului un profit net de 114,1 milioane de lei, echivalentul unei creşteri de 26% faţă de perioada similară a anului trecut.

„Am avut un debut de an promiţător. Mai ales în primele două luni din 2020, când am consemnat o creştere robustă a portofoliului de credite şi a veniturilor, care au continuat trendul de creştere de anul trecut”, spune Bogdan Neacşu, Preşedinte şi director general CEC Bank.

În perioada ianuarie-martie 2020, veniturile  din dobânzi au însumat aproximativ 372 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de T1/ 2019, iar veniturile  din comisioane s-au majorat cu 13%, până la  circa 73 de milioane de lei, potrivit datelor din raportarea financiară.

La 31 martie 2020, activul net bilanţier afişa o valoare de 36,5 miliarde de lei, cu 11% mai mult faţă de finalu anului trecut, în timp ce soldul  creditelor, la valoare brută, a fost de 20,8 miliarde de lei, în uşoară creştere faţa de decembrie 2019. 

Banca a acordat credite noi în valoare de peste 1 miliard de lei în T1/2020, inclusiv 773 de finanţări către IMM-uri în valoare de peste 585 milioane de lei.

Sursele atrase de la clientela nebancară au însumat cca. 29  miliarde de lei, în creştere cu 4% fata de sfârşitul lui 2019, iar valoarea titlurilor de stat din portofoliul CEC Bank la finalul trimestrului s-a ridicat la peste 10 miliarde de lei, în creştere cu 32% faţă de decembrie 2019.

În linie cu obiectivele strategice, CEC Bank a reuşit să îşi îmbunătăţească şi indicatorii prudenţiali. Astfel, indicatorul de solvabilitate a băncii pentru primele trei luni este de 20,96%, în creştere semnificativă faţă de perioada similară a anului trecut (16,45% pentru trimestrul 1 din 2019). Indicatorul de lichiditate se ridica la cca. 200% la sfârşitul perioadei, dublu faţă de nivelul minim de 100% conform reglementărilor. Rata creditelor neperformante a scăzut la 5,02% la 31.03.2020, situându-se la un nivel apropiat de media din sistemul bancar.

Banca a continat procesul de digitalizare, iar investiţiile în această direcţie ducând la o creştere cu 50% a plăţilor cu cardul precum şi la o majorare cu 40% a numărului de utilizatori de Internet şi Mobile Banking.

„În primul trimestru, am continuat eforturile în direcţia digitalizării şi modernizării: plăţile cu cardul au crescut cu 50%, iar  numărul de utilizatori de Internet şi Mobile Banking cu 40%, faţă de perioada similară din 2019. În această perioadă, CEC Bank a lansat o serie de servicii noi: plăţile cu cardul de pe mobil, procesul de înrolare online a noilor clienţi, în linie cu planul nostru de afaceri„, adaugă Bogdan Neacşu.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 32,9 miliarde lei, la sfârşitul anului 2019.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEC Bank,
crestere,
cec,
portofoliu,
raportare,
credite

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci Este OFICIAL! Un nou brand de modă cu preţuri mici a intrat în România. Reduceri de 80% la peste 3.000 de mărci
Criza accelerează puternic aceste joburi. În ce zonă trebuie să vă uitaţi pentru viitor
Mediafax
O variantă de Guvern, după alegerile parlamentare: premier PNL, cu susţinere USR şi UDMR. Cum ar putea arăta noul Executiv O variantă de Guvern, după alegerile parlamentare: premier PNL, cu susţinere USR şi UDMR. Cum ar putea arăta noul Executiv
Agenţia Standard & Poor's menţine ratingul de ţară al României, dar perspectiva asupra economiei este negativă. Cîţu: „Victorie! Am reuşit imposibilul”
MonitorulApararii
Sistemele de rachete S-300 pe post de mesaj diplomatic Sistemele de rachete S-300 pe post de mesaj diplomatic
Rusia şi China ţintesc secretele petroliere ale Norvegiei. Raport al serviciului de contraspionaj PST
MonitorulPartidelor
Un deputat a primit vestea de ziua sa - a fost testat pozitiv cu COVID-19 Un deputat a primit vestea de ziua sa - a fost testat pozitiv cu COVID-19
Clotilde Armand: O spun foarte ferm. Nu vom ceda în faţa nimănui
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan  Care-i treaba cu moţu’.. COMENTARIU Valeriu Şuhan Care-i treaba cu moţu’..
COMENTARIU Valeriu Şuhan Moartea ca reper

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.