CEC Bank raportează profit de 114 mil. lei în T1/2020, plus 26%. Bogdan Neacşu, CEO: În primele două luni din 2020 am consemnat o creştere robustă a portofoliului de credite şi a veniturilor

Autor: Cristina Bellu Postat la 29 mai 2020 46 afişări

CEC Bank, singura bancă de top 10 rămasă în portofoliului statului, a raportat pentru primul trimestru al anului un profit net de 114,1 milioane de lei, echivalentul unei creşteri de 26% faţă de perioada similară a anului trecut.

CEC Bank raportează profit de 114 mil. lei în T1/2020, plus 26%. Bogdan Neacşu, CEO: În primele două luni din 2020 am consemnat o creştere robustă a portofoliului de credite şi a veniturilor

CEC Bank, singura bancă de top 10 rămasă în portofoliului statului, a raportat pentru primul trimestru al anului un profit net de 114,1 milioane de lei, echivalentul unei creşteri de 26% faţă de perioada similară a anului trecut.

„Am avut un debut de an promiţător. Mai ales în primele două luni din 2020, când am consemnat o creştere robustă a portofoliului de credite şi a veniturilor, care au continuat trendul de creştere de anul trecut”, spune Bogdan Neacşu, Preşedinte şi director general CEC Bank.

În perioada ianuarie-martie 2020, veniturile  din dobânzi au însumat aproximativ 372 milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de T1/ 2019, iar veniturile  din comisioane s-au majorat cu 13%, până la  circa 73 de milioane de lei, potrivit datelor din raportarea financiară.

La 31 martie 2020, activul net bilanţier afişa o valoare de 36,5 miliarde de lei, cu 11% mai mult faţă de finalu anului trecut, în timp ce soldul  creditelor, la valoare brută, a fost de 20,8 miliarde de lei, în uşoară creştere faţa de decembrie 2019. 

Banca a acordat credite noi în valoare de peste 1 miliard de lei în T1/2020, inclusiv 773 de finanţări către IMM-uri în valoare de peste 585 milioane de lei.

Sursele atrase de la clientela nebancară au însumat cca. 29  miliarde de lei, în creştere cu 4% fata de sfârşitul lui 2019, iar valoarea titlurilor de stat din portofoliul CEC Bank la finalul trimestrului s-a ridicat la peste 10 miliarde de lei, în creştere cu 32% faţă de decembrie 2019.

În linie cu obiectivele strategice, CEC Bank a reuşit să îşi îmbunătăţească şi indicatorii prudenţiali. Astfel, indicatorul de solvabilitate a băncii pentru primele trei luni este de 20,96%, în creştere semnificativă faţă de perioada similară a anului trecut (16,45% pentru trimestrul 1 din 2019). Indicatorul de lichiditate se ridica la cca. 200% la sfârşitul perioadei, dublu faţă de nivelul minim de 100% conform reglementărilor. Rata creditelor neperformante a scăzut la 5,02% la 31.03.2020, situându-se la un nivel apropiat de media din sistemul bancar.

Banca a continat procesul de digitalizare, iar investiţiile în această direcţie ducând la o creştere cu 50% a plăţilor cu cardul precum şi la o majorare cu 40% a numărului de utilizatori de Internet şi Mobile Banking.

„În primul trimestru, am continuat eforturile în direcţia digitalizării şi modernizării: plăţile cu cardul au crescut cu 50%, iar  numărul de utilizatori de Internet şi Mobile Banking cu 40%, faţă de perioada similară din 2019. În această perioadă, CEC Bank a lansat o serie de servicii noi: plăţile cu cardul de pe mobil, procesul de înrolare online a noilor clienţi, în linie cu planul nostru de afaceri„, adaugă Bogdan Neacşu.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 32,9 miliarde lei, la sfârşitul anului 2019.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEC Bank,
crestere,
cec,
portofoliu,
raportare,
credite
Omul de afaceri care a înfiinţat medicina privată în România. Urmează să lanseze un proiect GIGANT, care ar putea fi un model şi pentru sistemul de stat Omul de afaceri care a înfiinţat medicina privată în România. Urmează să lanseze un proiect GIGANT, care ar putea fi un model şi pentru sistemul de stat

Wargha Enayati a câştigat suficient de mulţi bani din imobiliare încât în 1995 să poată intra în domeniul său de expertiză, cel medical. A fondat astfel prima clinică privată din România, iar de atunci premierele s-au ţinut lanţ: primele abonamente medicale de pe piaţa locală, prima reţea de sănătate privată, prima clinică dedicată exclusiv femeilor, primele policlinici sociale şi multe altele.

vezi continuarea
ZF.ro
Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri, ignoră pandemia şi pregăteşte o investiţie de 120 mil. euro Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri, ignoră pandemia şi pregăteşte o investiţie de 120 mil. euro
Mediafax
Donald Trump susţine că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive” Donald Trump susţine că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive”
Minunea japoneză. Cum a reuşit Japonia să aibă un număr redus de cazuri şi decese cauzate de coronavirus fără să impună RESTRICŢII
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
PSD, reacţie la apelul lui Iohannis PSD, reacţie la apelul lui Iohannis
Apelul lui Iohannis către Parlament
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba  Fotbalul se joaca in zece... COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba Fotbalul se joaca in zece...
Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a)

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.