CEC Bank a dat primul credit pentru reabilitare termica

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 noiembrie 2010 53 afişări

CEC Bank a acordat marti primul credit pentru reabilitare termica a locuintei, destinatarul fiind o persoana fizica. Banca nu percepe comision pentru astfel de credite comision de analiza a dosarului, comision de administrare a creditului sau comision de rambursare anticipata.

Creditul pentru reabilitare termica se acorda proprietarilor de locuinte unifamiliale, persoane fizice, sau asociatiilor de proprietari, persoane juridice fara scop patrimonial. Creditul se acorda in lei, pe o perioada de maximum 60 de luni.

Valoarea creditului este de cel mult 90% din devizul de executare a lucrarilor, anexa la devizul general, dar nu mai mult decat echivalentul in lei, inclusiv TVA, a 7.400 de euro pentru cladirea tip locuinta unifamiliala. Dobanda este variabila - 8,65% (ROBOR la 3 luni + 1,90%). Creditele beneficiaza de garantie guvernamentala in proportie de 100%, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM. Dobanda este subventionata integral de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Conform OUG 69/2010 privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala, creditul poate fi acordat pentru reabilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente, repararea, cumpararea si montarea centralei termice de bloc, scara sau casa, respectiv introducerea unor sisteme alternative pentru asigurarea energiei pentru apa calda de consum, iluminat si incalzire.

Programul a fost lansat la inceputul lui august, insa pana acum nu s-au inscris in el decat doua banci cu oferte pentru astfel de credite - CEC si BCR.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cec-bank-a-dat-primul-credit-pentru-reabilitare-termica-7721884
7721884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.