CEC acorda credite in lei pentru finantarea crescatorilor de pasari si porci

Postat la 09 februarie 2012 58 afişări

CEC Bank a lansat in aceasta saptamana un nou produs de creditare destinat fermierilor care cresc pasari si porci, beneficiari ai ajutoarelor de stat specifice privind bunastarea pasarilor si a porcinelor.

Creditul se acorda pentru finantarea capitalului de lucru, pentru desfasurarea activitatilor curente, inclusiv pentru plata obligatiilor catre bugetul de stat si celelalte bugete. In acest sens, CEC a incheiat conventia necesara cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Clientii eligibili care pot obtine aceste credite sunt persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, cu modificarile ulterioare, si/sau persoane juridice care detin/cresc sau exploateaza pasari/porcine, individual sau in forme juridice, in scopul obtinerii productiei agricole.

Creditele se acorda in lei, iar valoarea creditului poate fi de pana la 80% din valoarea sumelor mentionate in adeverintele emise de APIA.

"Clientii beneficiaza de dobanzi si comisioane avantajoase, iar rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai tarziu de data stabilita in conventia incheiata de banca cu APIA si FGCR sau in actele aditionale ulterioare", a explicat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank.

Dobanda este cuprinsa intre 9,5% si 10,5%, in functie de clasa de performanta financiara in care se incadreaza clientul. Comisionul de gestiune este de 0,25%m aplicat la valoarea acordata si perceput la fiecare utilizare.

Creditele beneficiaza de garantia emisa de Fondul de Garantare a Creditului Rural, care reprezinta un procent de pana la 80% din valoarea creditului acordat. In completare, clientul prezinta bancii un bilet la ordin in alb, ipoteca mobiliara pe conturile deschise la banca si ipoteca asupra sumelor cuvenite beneficiarilor de la APIA, conform adeverintelor eliberate.

CEC Bank, a cincea banca din sistem dupa valoarea activelor (21,4 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie 2011), are un capital social de peste un miliard de lei. In decembrie, Parlamentul a aprobat posibilitatea capitalizarii profitului CEC din anii anteriori, pentru a consolida capacitatea bancii de a sustine creditarea in economie, in conditiile in care bancile cu capital strain se confrunta cu limitari ale surselor de finantare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cec-acorda-credite-in-lei-pentru-finantarea-crescatorilor-de-pasari-si-porci-9220682
9220682
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.