Cea mai severă lege care interzice avortul votată în SUA . Pedeapsa poate ajunge la 99 de ani de închisoare

Autor: Mircea Nica Postat la 15 mai 2019 209 afişări

Cea mai severă lege care interzice avortul votată în SUA . Pedeapsa poate ajunge la 99 de ani de închisoare

Senatul din Alabama a aprobat proiectul de lege prin care se interzice avortul, iar medicii care efectuează procedura pot merge în închisoare, potrivit Business Insider.

Măsura, adoptată luna trecută în Camera Reprezentanţilor din Alabama, interzice procedura de avort, singura excepţie fiind dacă sănătatea mamei este în pericol, conform Business Insider.

Proiectul de lege face ca procedura să fie tratată ca un caz de crimă, iar doctorii găsiţi vinovaţi s-ar putea confrunta cu până la 99 de ani de închisoare pentru efectuarea unui avort.

Săptămâna trecută, Senatul din Alabama a pledat asupra includerii unei excepţii pentru viol şi incest, ceea ce a determinat o diviziune chiar şi între republicani, amendamentul care ar fi adăugat violul şi incestul ca excepţie de la interdicţie a fost respins marţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.