Huawei a declarat că e dispus să semneze un acord privind spionajul pe telefoanele mobile

Postat la 15 mai 2019 101 afişări

În urma îngrijorarii din partea unor ţări, cum că produsele realizate de firma de telecomunicaţii chineze Huawei ar putea fi utilizate pentru supraveghere, compania Huawei a negat că munca sa prezintă riscuri de spionaj şi sabotaj, conform BBC.

Huawei a declarat că e dispus să semneze un acord privind spionajul pe telefoanele mobile

Huawei a declarat, de asemenea, că este independentă de guvernul chinez, dar unele ţări i-au blocat accesul la reţelele 5G din motive de securitate naţională. Cu toate acestea, un raport recent a sugerat că Marea Britanie ar putea permite echipamentelor de telecomunicaţii ale Huawei să facă parte din reţelele 5G ale ţării, cu anumite limitări.

„Suntem dispuşi să semnăm acorduri referitoare la spionaj cu guvernele, inclusiv cu guvernul britanic, pentru a ne angaja să facem echipamentul să îndeplinească standardele de a nu prezenta riscuri de securitate", a declarat Liang Hua prin intermediul unui interpret la o conferinţă de afaceri de la Londra.

Huawei este cel mai mare producător de telecomunicaţii din lume şi se confruntă cu o reacţie din ce în ce mai puternică din partea ţărilor occidentale privind preocupările legate de securitatea produselor sale utilizate în reţelele de generaţie viitoare, de generaţie 5G.

Australia şi Noua Zeelandă au blocat utilizarea dispozitivelor Huawei în reţelele mobile de 5G, iar SUA au restricţionat agenţiile federale de la utilizarea produselor Huawei şi a exercitat presiuni asupra aliaţilor pentru a le evita.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.