Cea mai puternică economie a lumii se prăbuşeşte. A ajuns la minimul ultimilor aproape 30 de ani

Postat la 15 iulie 2019 1735 afişări

Economia Chinei a înregistregistrat cel mai lent ritm de creştere din ultimii 27 de ani, ca efect al războiului economic declanşat de preşedintele american Donald Trump.

Cea mai puternică economie a lumii se prăbuşeşte. A ajuns la minimul ultimilor aproape 30 de ani

În ciuda eforturilot guvernului chinez, economia ţării a crescut până la 6,2% în al doilea trimestru al anului, comparativ cu 6,4% - cât era rata de creştere din primul trimestru, şi 6,6% în 2018, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică al Chinei, scrie Business Insider.

Declinul se datorează în mare parte slăbirii exporturilor, la care a contribuit adăugarea unor tarife mărfurilor din China.

Potrivit unui raport al companiei Nomura, „ce-i mai rău abia e pe cale să vină” pentru China. În cel mai rău caz, analiştii preconizează că prăbuşirea exporturilor va micşora cu 0,4% rata de creştere a PIB-ului, un alt procent fiind „şters” din cauza investiţiilor mici în producţie, cauzate de transformarea lanţurilor de aprovizionare.

Luând în calcul chiar cel mai bun scenariu economic, specialiştii Nomura preconizează totuşi o scădere a evoluţiei PIB-ului pentru a doua jumătate a anului 2019, rezultând o creştere de 6,3% pe parcursul întregului an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
minim,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.