Cea mai puternică economie a europei este tot mai aproape de recesiune

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 21 februarie 2024 40 afişări

Cea mai puternică economie a europei este tot mai aproape de recesiune

PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 0,2% în acest an, a declarat ministrul german de finanţe, Robert Habeck.

Noile prognoze sunt mult mai slabe decât cele anterioare, acestea prevedeau o creştere de 1,3% în 2024, scrie CNBC. Pentru 2025 estimările arată că economia se va majora cu 1%.

„Economia este în ape tulburi. Ne revenim din criză mult mai lent decât am sperat”, a explicat Robert Habeck.

Costurile la energie electrică şi inflaţia au continuat să scadă, în timp ce consumatorii au, din nou, mai mulţi bani la dispoziţie. Ministrul german de finanţe a adăugat că economia ţării s-a dovedit rezilientă în faţa pierderii accesului la resursele ruseşti, în urma declanşării războiului din Ucraina.

Inflaţia ar trebui să scadă până la 2,8% în 2024, înainte de a reveni în ţinta de 2% din anul 2025.

Germania a evitat la limită întrarea în recesiune în a doua parte a anului 2023, chiar dacă PIB-ul a scăzut cu 0,3% în trimestrul al patrulea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
recesiune,
criza,
crestere economica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.