Cea mai periculoasă meserie din lume: un om moare în fiecare săptămână din cauze nenaturale

Autor: Dorin Oancea Postat la 13 iunie 2014 3412 afişări

Cea mai periculoasă meserie din lume: un om moare în fiecare săptămână din cauze nenaturale

În 2012 Business Magazin scria că una dintre cele mai periculoase meserii din lume este cea de expert în programul nuclear iranian - aceasta din cauza lungului şir de atentate, accidente şi răpiri care i-au afectat pe cei implicaţi în program

Date noi ţin să ne contrazică: cea mai periculoasă ocupaţie din lume pare a fi în prezent cea de oficial al guvernului chinez: cel puţin 54 de oficiali au pierit, între ianuarie 2013 şi aprilie 2014, din cauze nenaturale, 23 dintre acestea fiind cazuri confirmate de sinucidere. Probleme cu alcoolul şi accidentele au adăugat alte nouă decese.

Relaţiile tensionate dintre membrii elitei chineze, competiţia strânsă pentru promovare şi corupţia sunt cele trei cauze majore ale numeroaselor sinucideri, crede Wang Minggao, cercetător la Hunan University of Commerce. El spune că oficialii chinezi se confruntă cu o presiune psihică majoră, care duce la depresie. Cel mai recent caz de sinucidere este cel al unui director adjunct din departamentul de stat pentru reclamaţii. Numele său a fost şers imediat de pe site-ul biroului, şi nu a fost emis niciun comunicat oficial legat de moartea sa.

Cea mai periculoasă meserie din lume: expert în programul nuclear iranian - GALERIE FOTO

Unul din zece pacienţi ai spitalului afiliat universităţii Jinan şi Guangzhou este membru al aparatului de stat, peste orice altă profesie. Cele mai afectate categorii sunt cei cu vârsta între 30 şi 50 de ani, dar şi cei de rang mediu. Cei mai mulţi se feresc să apeleze la serviciile medicilor specializaţi, pentru că aceasta poate fi interpretată drept un semn de slăbiciune şi le poate afecta cariera. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-periculoasa-meserie-din-lume-un-om-moare-in-fiecare-saptamana-din-cauze-nenaturale-12751109
12751109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.