METEO. Prognoza vremii până la sfârşitul săptămânii viitoare

Postat la 14 iunie 2014 82 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării până la 22 iunie.

METEO. Prognoza vremii până la sfârşitul săptămânii viitoare

BANAT

Tendinţa maximelor diurne va fi de scădere treptată spre valori caracteristice perioadei, de 24-25 de grade, până în 17 iunie. Apoi temperaturile vor creşte din nou cu aproximativ 2-3 grade. Valorile nocturne vor avea aceeasi evoluţie, în scădere de la medii iniţiale de 16 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, va creşte.

CRIŞANA

Valorile termice vor scădea treptat până în data de 15 iunie, când vor deveni normale pentru a doua decada a lunii iunie, cu medii ale temperaturilor maxime de 24 de grade şi ale celor minime de 12 grade. Până spre sfârşitul intervalului, regimul termic nu va suferi modificări importate. Intervale cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales după data de 17 iunie.

TRANSILVANIA

În intervalul 14-22 iunie, valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, cu medii cuprinse între 22 şi 25 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii mari, fiind relativ constante şi apropiate de 10-11 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată şi se va manifesta prin averse locale, asociate cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

MARAMUREŞ

Temperaturile vor scădea la niveluri apropiate de valorile de referinţă pentru a doua decadă a lunii, cu medii între 22 şi 24 de grade. Valorile nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, în uşoară scădere faţă de mediile iniţiale de 15 grade. Aversele îşi vor face apariţia şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

MOLDOVA

Temperaturile vor scădea, devenind apropiate de cele caracteristice perioadei calendaristice, cu valori de 23-25 de grade în medie. Temperaturile minime vor fi scădea spre 12-13 grade în jurul datei de 15 iunie, fara variaţii semnificative ulterioare. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, cu averse, în general slabe cantitativ, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

DOBROGEA

Variaţiile termice vor fi nesemnificative, iar mediile maximelor se vor situa între 24 şi 26 de grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă a anului. Valorile nocturne vor fi în uşoară scădere de la mediile termice iniţiale de aproximativ 19 grade. Va creşte probabilitatea pentru ploi, pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ.

MUNTENIA

După 14-15 iunie, regimul termic va marca o scădere, spre temperaturi diurne ce se vor situa între 25 şi 27 de grade şi temperaturi nocturne de 13-14 grade, până la sfârşitul intervalului de prognoză. Până la 17 iunie, local vor fi averse averse, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, iar în celelalte zile doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, în general slabe cantitativ.

OLTENIA

Regimul termic va marca o scădere, maximele diurne se vor situa între 24 şi 26 de grade, iar minimele vor fi de 13-14 grade, până la sfârşitul perioadei de prognoză. Aversele însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului se vor semnala local între 14 şi 17 iunie, iar în celelalte zile îsi vor face apariţia doar izolat, mai ales după 18 iunie.

LA MUNTE

În perioada 14-22 iunie, regimul termic va fi apropiat de cel normal cu valori de 14-16 grade ziua şi 6-8 grade noaptea, în medie. Până la 22 iunie, pe arii extinse vor fi zilnic averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, iar ploile vor fi local moderate cantitativ.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pana-la-sfarsitul-saptamanii-viitoare-12757836
12757836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.