Cea mai mortală zi a pandemiei, în Australia

Autor: Andreea Tobias Postat la 18 ianuarie 2022 102 afişări

Australia a avut marţi „cea mai mortală zi a pandemiei”. Omicron avansează rapid, iar ratele de spitalizare cresc la niveluri record. Totuşi, numărul infecţiilor zilnice a scăzut uşor.

Cea mai mortală zi a pandemiei, în Australia

Un total de 77 de decese a fost înregistrat marţi, depăşind precedentul record naţional de 57 de joia trecută, potrivit datelor oficiale citate de Reuters.

„Astăzi este o zi foarte dificilă pentru statul nostru", a declarat premierul din New South Wales (NSW), Dominic Perrottet, în timpul unei conferinţe de presă, în timp ce statul a raportat 36 de decese, un nou record al pandemiei.

Doar patru dintre cei care au murit în NSW primiseră doza de rapel a vaccinului anti-COVID, ceea ce i-a determinat pe oficialii din sănătătate să îndemne oamenii să se prezinte la doza booster.

Pe fondul creşterii numărului de spitalizări, statul Victoria a declarat marţi un cod roşu, folosit de obicei când ambulanţele nu pot acoperi cererile.

Pentru a ajuta spitalele publice să facă faţă situaţiei, guvernul federal a activat un plan pentru spitalele private să pună la dispoziţie până la 57.000 de asistente medicale şi peste 100.000 de angajaţi în zonele afectate de Omicron din întreaga ţară, a declarat ministrul sănătăţii, Greg Hunt.

În timp ce autorităţile nu specifică de obicei varianta de coronavirus care duce la decese, oficialii au declarat că majoritatea pacienţilor aflaţi la terapie intensivă au fost infectaţi cu tulpina Omicron, iar tinerii nevaccinaţi sunt în „număr semnificativ".

Aproximativ 73.000 de noi infecţii au fost raportate marţi, în scădere de la un maxim de 150.000 joia trecută.

Până în prezent, Australia a raportat aproximativ 1,6 milioane de infecţii de la începutul pandemiei, dintre care aproximativ 1,3 milioane în ultimele două săptămâni.

Numărul total de decese s-a ridicat la 2.776.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
australia,
decese,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.