Cea mai mare schimbare din lumea internetului: Posibilitati infinite pentru adresele de web

Postat la 20 iunie 2011 13 afişări

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) a decis crearea de noi domenii online, in prezent existand numai 22, aceasta fiind cea mai mare schimbare din lumea web din ultimii ani. Adresele de internet se vor putea termina cu orice cuvant, in orice limba, nu numai cu sufixe de tipul ".net", ".com" sau ".org".

ICANN va incepe sa primeasca cereri de aprobare de anul viitor, mai precis din 12 ianuarie, estimandu-se ca orasele si corporatiile vor fi printre primele care vor cere un domeniu cu numele lor, informeaza BBC News Online.

"ICANN a deschis sistemul de adrese de internet posibilitatilor infinite ale imaginatiei umane. Nimeni nu poate sa prezica unde ne vor duce aceste decizii istorice", a declarat Rod Beckstrom, presedinte si CEO al ICANN.

Vor fi create sute de noi adrese care se vor termina cu sufixe precum ".google", ".coke" sau ".BBC".In prezent, exista 22 de nume de domenii generice de top, precum si circa 250 de domenii asociate unor tari, precum ".ro", ".it", ".fr".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schimbare,
internet,
web
/actualitate/cea-mai-mare-schimbare-din-lumea-internetului-posibilitati-infinite-pentru-adresele-de-web-8362475
8362475
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.