Cea mai mare grindină care a căzut vreodată în Europa. Bucăţi de gheaţă de până la 19 centimetri în diametru au făcut prăpăd

Postat la 26 iulie 2023 324 afişări

Cea mai mare grindină care a căzut vreodată în Europa. Bucăţi de gheaţă de până la 19 centimetri în diametru au făcut prăpăd

În sudul Italiei, în Turcia şi Croaţia au ars sute de hectare de vegetaţie, în timp ce în nordul Italiei şi în Germania, vântul de peste 100 de kilometri pe oră şi grindina au produs numeroase pagube.

În provincia Veneto din nordul Italiei s-a înregistrat marţi cea mai mare grindină care a căzut vreodată în Europa. Bucăţi de gheaţă de până la 19 centimetri în diametru au făcut prăpăd acolo unde au căzut. Şoferii şi-au găsit maşinile ciuruite, iar casele s-au ales cu găuri în pereţi. 10 oameni au ajuns la spital cu răni.

Printre martori a fost şi Camelia Bichiş, o româncă dintr-un orăşel de lângă Verona.

Camelia Bichiş, româncă: „A început să cadă această grindină enormă, nu îi putem spune grindină, erau pietroaie. a distrus tot, agricultură. Ziceau bătrâni de 80 de ani că ei nu au mai văzut aşa ceva.”

La Milano, vântul a scos copaci din rădăcină, a dat peste cap traficul şi a provocat pene de curent. Iar un avion care decolase de la Milano cu direcţia New York a fost deviat la Roma din cauza unei căderi de grindină care i-a avariat fuzelajul.

În acest timp, în Sicilia s-au înregistrat 47 de grade Celsius. Mai multe incendii au izbucnit aproape de aeroportul din Palermo.

Cititi mai multe pe www.stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grindina,
cadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.