Cea mai mare firmă de taxi din Paris a suspendat utilizarea Tesla Model 3 după un accident fatal. Autorităţile suspectează abuzul pilotului automat ca fiind cauza incidentului

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 18 decembrie 2021 128 afişări

Cea mai mare firmă de taxi din Paris a suspendat utilizarea Tesla Model 3 după un accident fatal. Autorităţile suspectează abuzul pilotului automat ca fiind cauza incidentului

G7, cea mai mare firmă de taxi din Paris, a suspendat utilizarea maşinilor Tesla Model 3 după ce un taximetrist ce conducea vehicului electric a fost implicat într-un accident mortal în weekend, relatează BBC News.

O persoană a murit şi alte 20 au fost rănite, după ce un şofer a pierdut controlul vehiculului.

Tesla a negat orice problemă tehnică a maşinii, care are caracteristici de auto-conducere, cum ar fi direcţia automată.

Procurorii din Paris au deschis o anchetă pentru acuzaţii de omor din culpă şi vătămare accidentală.

Miercuri, ministrul francez al Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a declarat că nu există nicio sugetie, în acest stadiu, că accidentul ar fi legat de o problemă tehnică.

Directorul executiv al Tesla Europe i-a transmis ministrului că nu au existat alerte de siguraţă legate de model când au discutat marţi seară.

Potrivit rapoartelor, accidentul a implicat un şofer de taxi în afara serviciului care îşi ducea familia la un restaurant.

Presa franceză a declarat că vehiculul a lovit doi pietoni, un semafor şi o dubă.

Tehnologia de asistenţă Tesla permite vehiculelor sale să vireze, să accelereze şi să frâneze automat.

Dar firma a fost acuzată că induce în eroare, deoarece tehnologia nu conduce automat maşina, iar şoferii trebuie să menţină controlul şi atenţia în orice moment.

Tesla a comercializat funcţia ca „Pilat automat” şi a promis „conducere automată completă”, care este acum disponibilă pentru unii utilizatori într-o versiune beta.

Utilizatorii au abuzat frecvent de sistem în trecut, cu exemple variind de la folosirea telefoanelor în timp ce maşina conduce nesupravegheată până la schimbarea scaunelor, lăsând vehiculul fără şofer.

La începutul acestui an, autorităţile americane au deschis o investigaţie oficială asupra sistemului Autopilot, în urma a 11 accidente Tesla din 2018 în care au fost implicate vehicule de urgenţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.