Cea mai mare emisiune din istoria Bursei De Valori Bucureşti

Autor: Ioana Mihai-Andrei, Ioana Matei Postat la 31 iulie 2017 187 afişări

Globalworth Real Estate Investment Limited, una dintre cele mai importante companii de investiţii imobiliare, axată cu precădere pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, în parteneriat cu BT Capital Partners - companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, anunţă admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor corporative emise de companie (simbol GWI22). Emisiunea de obligaţiuni corporative a avut o valoare totală de 550 milioane de euro şi reprezintă cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB.

„Admiterea obligaţiunilor corporative emise de companie la tranzacţionare pe Bursa de Valori Bucureşti marchează un moment de referinţă pentru Globalworth, pentru demersul nostru de creştere şi, totodată, o promisiune pe care o facem cu privire la planurile noastre de dezvoltare. Principalul nostru obiectiv este în continuare cel de a investi, de a ne dezvolta şi de a identifica noi oportunităţi de creştere pe piaţa din România, iar tranzacţionarea obligaţiunilor corporative este un nou pas pe care îl facem în această direcţie, vizând simplificarea structurii datoriei noastre şi reducerea costului mediu al datoriei”, a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO and Chief Investment Officer Globalworth.

„Când investitorii cer ca obligaţiunile să fie introduse pe piaţa bursieră, acest lucru înseamnă că ei apreciază un nivel al lichidităţii şi transparenţei care contribuie la siguranţa investitorilor. Aşadar, este foarte important că obligaţiunile Globalworth, ca urmare a plasamentului global, încep tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti. Suntem mândri de acest fapt care confirmă această evoluţie istorică a pieţei de capital din România,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

„Emisiunea de obligaţiuni depăşeşte jumătate de miliard de euro pentru obligaţiunile private şi stabileşte un nou reper pentru piaţa de capital. Această tranzacţie reprezintă un nou mesaj pozitiv transmis de România către investitori şi anume că piaţa de la Bucureşti are capacitatea şi instrumentele să absoarbă tranzacţii semnificative, fie că vorbim de IPO-uri, fie că vorbim de obligaţiuni,” a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB.

„Ne dorim ca admiterea la tranzacţionare prin Bursa de Valori Bucureşti a obligaţiunilor corporative emise de Globalworth să fie un exemplu pentru alte companii şi am încredere că mediul de afaceri românesc va începe să privească mai mult spre piaţa de capital ca spre o sursă de finanţare. BT Capital Partners se implică foarte mult pentru a contribui la creşterea gradului de intermediere financiară din România şi îşi doreşte să devină un model în acest sens”, a menţionat Paul Prodan, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT Capital Partners.

Obligaţiunile corporative GWI22 se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti în euro, în valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuată în RON. Cursul de schimb stabilit de Banca Naţională a României (BNR) în ziua bancară anterioară unei sesiuni de tranzacţionare este luat în considerare pentru efectuarea calculului valorii obligaţiunilor corporative (exprimate în RON) a ordinelor executate în acea zi de tranzacţionare. Acest curs de schimb este aplicat pe durata întregului program de tranzacţionare a acestor obligaţiuni corporative în acea zi de tranzacţionare.

Obligaţiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Sud-Est, axată cu precădere pe piaţa din România. Compania este gestionată de aproximativ 70 de profesionişti, iar portofoliul acesteia cuprinde investiţii imobiliare de înaltă calitate situate în România, cu o valoare estimată la 983.3 de milioane de euro la 31 Martie 2017.

BT Capital Partners este cel mai mare broker de retail în România şi parte a Grupului Financiar Banca Transilvania. Este membru exclusiv în România al Oaklins, cel mai experimentat consultant pentru fuziuni şi achiziţii de companii la nivel global. A fost consultant şi a intermediat peste 50 oferte publice, în valoare de peste 1 miliard de euro. BT Capital Partners a fost  lead manager în cadrul ofertei publice de vânzare a acţiunilor DIGI, cea mai mare ofertă publică a unei companii private la Bursa de Valori Bucureşti. Compania oferă servicii de brokeraj, asistenţă pentru listarea pe piaţa de capital şi pentru atragerea de investitori, consultanţă pentru fuziuni şi achiziţii, atragerea şi structurarea de finanţări complexe, cercetare de piaţă şi consultanţă strategică.

Bursa de Valori Bucureşti desfăşoară cel mai avansat şi complex program din rândul pieţelor de capital europeane pentru creşterea nivelului educaţiei financiare. Dedicate cu precădere investitorilor existenţi sau potenţiali, dar şi antreprenorilor, activităţile BVB au scopul de a contribui în mod semnificativ la dezvoltarea culturii financiare din România. Partea tehnică s-a numărat de asemenea printre priorităţile BVB, care a dezvoltat portalul de tranzacţionare Arena XT, folosită în prezent de 13 intermediari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
emisiune,
bursa,
bvb,
tranzactionare,
bt,
Globalworth

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.