Cea mai mare bancă din România nu mai ia dosare de credit prin Prima Casă: Am finalizat plafonul

Postat la 07 iunie 2017 173 afişări

BCR a finalizat încă din martie plafonul alocat pentru Programul Prima Casă 2017 din punct de vedere al aprobării financiare. Banca nu mai primeşte noi dosare. Plafonul pentru acest program ar urma să fie suplimentat de Ministerul Finanţe.

Cea mai mare bancă din România nu mai ia dosare de credit prin Prima Casă: Am finalizat plafonul

“Plafonul primit de BCR din fondul alocat prin Programul Prima Casă 2017 a fost finalizat din punct de vedere al aprobării financiare la numai o lună după ce l-am primit, în martie. În momentul de faţă am trimis către Fond (Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri - FNGCIMM) aproape întreaga sumă. Avem o întârziere pe aprobările de la Fond. În acest moment nu mai luăm dosare de credit prin Prima Casă”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte executiv al BCR.

Aceasta a arătat că vârsta medie a clienţilor băncii care au aplicat pentru Programul Prima Casă este de 30-35 de ani şi de 40-45 de ani pentru cei care au aplicat pentru programul standard Casa Mea.

“Peste 30% din populaţia României trăiesc cinci persoane în două camere. Decalajul de timp faţă de alte pieţe poate fi recuperat doar prin astfel de programe guvernamentale”, a precizat Demetrian..

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.