Cea mai mare bancă din România măreşte avansul la creditele ipotecare în lei de la 15% la 35% şi reduce durata maximă a creditului cu 5 ani. Poziţia BCR

Postat la 09 mai 2016 340 afişări

Cea mai mare bancă din România măreşte avansul la creditele ipotecare în lei de la 15% la 35% şi reduce durata maximă a creditului cu 5 ani. Poziţia BCR

 BCR, cel mai mare jucător din sistem, a decis să majoreze avansul la creditele ipotecare de la 15% la 35%. Banca nu vinde credite în euro.

Decizia vine ca o reacţie la promulgarea dării în plată şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial. Legea ar urma să intre în vigoare pe 13 mai.

Astfel, pe podiumul băncilor în funcţie de active care nu au majorat avansul pentru creditele imobiliare rămâne doar Banca Transilvania.

În prezent, un număr de nouă bănci din sistem, dintre care şase în top zece cele mai mari instituţii de credit după active (BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Bancpost) au majorat avansul la creditele imobiliare în lei, în cazul celor în euro chiar şi de la 25% la 40%.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, declara recent pentru ZF că are o analiză în lucru pe sistemul bancar. Iar asta în condiţiile în care unele bănci care au decis majorare avansului fac parte din Asociaţia Română a Băncilor şi este posibil să se fi înţeles între ele pentru acelaşi avans.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-mare-banca-din-romania-mareste-avansul-la-creditele-ipotecare-in-lei-de-la-15-la-35-si-reduce-durata-maxima-a-creditului-cu-5-ani-pozitia-bcr-15298558
15298558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.