Cea mai mare bancă din Danemarca anunţă o serie masivă de concedieri: Până acum, au părăsit compania circa 1.000 de angajaţi

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 08 octombrie 2020 74 afişări

Cea mai mare bancă din Danemarca anunţă o serie masivă de concedieri: Până acum, au părăsit compania circa 1.000 de angajaţi

Danske Bank va tăia 1.600 de locuri de muncă în următoarele 6-12 luni ca parte a unui program de reducere a costurilor, potrivit Reuters.

Cea mai mare bancă din Danemarca încearcă să aducă din nou sub control costurile şi procedurile. Astfel, cel puţin 1.000 de angajaţi au părăsit compania din luna iulie a anului trecut până în prezent.

„Trebuie să ne adaptăm la schimbările suferite de sectorul financiar şi, pentru a rămâne competitivi, trebuie să continuăm să reducem din costuri”, a declarat CEO-ul Chris Vogelzang. Danske are în prezent peste 22.000 de angajaţi, dintre care aproximativ 11.000 se află în Danemarca.

Supraveghetorul financiar fin Danemarca a lansat săptămâna trecută o anchetă cu privire la modul în care Danske Bank a colectat din greşeală datorii de la 106.000 de clienţi din cauza unor erori ale sistemului IT.

Începând cu 1 septembrie, s-au rambursat în total 395.638 de coroane suedeze (circa 63.000) către 326 de clienţi, majoritatea fiind despăgubiţi cu mai puţin de 1.000 de coroane. Reprezentanţii băncii au mai declarat că se va întrerupe colectarea datoriilor de la 17.000 de clienţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
danemarca,
concedieri,
costuri,
clienti,
datorii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.