Cea mai CONTROVERSATĂ nuntă REGALĂ din 2018 a avut în sfarşit loc. Prinţesa care a renunţat la titlul regal pentru a se căsători cu un bărbat de rând a avut parte de nunta dorită

Autor: Andra Stroe Postat la 30 octombrie 2018 2354 afişări

Prinţesa Ayako a Japoniei s-a căsătorit cu un bărbat de rând, Kei Moriya, în cadrul unei ceremonii tradiţionale care a fost organizată la Tokyo, devenind cea mai recentă reprezentantă din familia regală care părăseşte familia imperială a Japoniei.

Prinţesa, în vârstă de 28 de ani, este cea de-a treia fiică a vărului împăratului Akihito, Takamado. Ea s-a căsătorit luni cu Kei Moriya, un angajat de 32 de ani al companiei de transport maritim Nippon Yusen.

Prinţesa a purtat un kimono de curte cu multe straturi şi o coafură tipică aristocraţiei imperiale, în timp ce mirele a purtat un tuxedo negru cu pantaloni gri pentru ceremonia de la altarul dedicat spiritului străbunicului său, împăratul Meiji. "Sunt plină de bucurie să mă căsătoresc şi că au venit atât de mulţi oameni să ne viziteze la Altarul Meiji şi să ne felicite", a declarat prinţesa Ayako la o conferinţă de presă după ceremonia de nuntă privată Shinto, conform Independent.

Împăratul Akihito a fost primul prinţ al coroanei care s-a căsătorit cu o persoană din popor bătrân, întâlnindu-şi soţia pe terenul de tenis. Aceasta a devenit ulterior împărăteasa Michiko. Prinţesa Ayako a trebuit să renunţe la statutul ei imperial pentru a se căsători cu un bărbat din popor, aceasta fiind practica în conformitate cu legea succesiunii din Japonia.

Familia regală a Japoniei se confruntă cu o lipsă de moştenitori de sex masculin. Printul Naruhito, care va prelua conducerea după ce Împăratul Akihito va abdica anul viitor, fratele său Fumihito, nepotul său, Hisahito şi Masahito, fratele octogenar al actualului împărat sunt singurii moştenitori-bărbaţi rămaşi. Acest lucru a dus la cererea unei schimbări în legea succesorală imperială, dar conservatorii nu acceptă să le permită femeilor să moştenească Tronul de Crizantemă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
regal,
casatorie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.